Testvérem Angliában él a férjével. Az ún.  terraced house (itthon sorháznak, vagy zárt soros beépítésű háznak hívjuk) otthonuk felújításához kértek tőlem segítséget. A lakás olyan mint egy miniatűr babaház. Az alapterület közel 6m x 4m! A földszinten található egy kis előtér, egy konyha és a nappali. Az emeleten egy háló és egy fürdőszoba helyezkedik el. A felújítást a fürdőszoba átalakításával kezdték, majd a konyha újragondolása volt a következő lépés. A fürdő kialakításánál az volt a cél, hogy időtálló burkolatok, szaniterek és praktikus megoldások kerüljenek a kis térbe. Ezért maradtunk a fehér csempénél, – melyet mennyezetig felvittünk – és a fa hatású járólapnál. Színt pedig mindig az aktuális trendeknek vagy éppen a hangulatuknak megfelelően a kiegészítőkkel vihetnek be a térbe. A világos burkolattól tágasabbnak látszik a kisméretű fürdő. A mosdó áthelyezésre került az ajtó mellé,  így egy tükör kerülhetett fölé, az ablakot pedig kényelmesen ki lehet nyitni. A  kádparavánnak köszönhetően pedig a kényelmes zuhanyozás is megoldhatóvá vált. 

Ilyen volt,

ilyen lett

A konyha is teljesen megújult, a régi csempe és klasszikus stílusú bútor már a múlté. Helyére  fehér burkolat, a főzőlap mögé pedig inox lap került.  Világos frontok és sötét pult a bútor jellemzői. Egy  nagyon modern és fiatalos hangulatú konyhát alkottunk. A jól átgondolt bútortervezésnek köszönhetően még egy kis reggeliző pult is elfért az egyik falon.

ilyen volt:

és ilyen lett …

A nappali is átrendezésre került, praktikusabb és kényelmesebb lett így a használata.

ilyen volt:

ilyen lett …

Angol szokás szerint a lakás kis alapterületét a kert rovására növelték egy télikerttel, ahol tárolási lehetőségek és vendégfogadásra alkalmas étkező lett kialakítva.

Drága Era és Si! ezúton is kívánom, legyetek nagyon boldogok a megújult otthonotokban! :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Responses to “Távtervezés Angliába”

Leave a Reply