Mint lakberendező, hiszek a színek éltető erejében és téralakító hatásában. A leggyorsabb és legszembetűnőbb változtatást otthonunkban egy új szín alkalmazásával érhetjük el.  Legyünk akár konzervatívak, akár bevállalósak, egy tér átfogó stílusváltáson mehet át ha teljesen új színt festünk a falakra, vagy akár csak kiegészítőkön alkalmazva rendezzük át az enteriőrt. 

A Panton cég minden évben megalkotja a maga szín trendjét, és idén a PANTONE 18-2120 Honeysuckle-t választották az év színének.

A hivatalos magyarázat, hogy miért a Honeysucklet választották, az az, hogy ebben a stresszel teli világban, a lelkünknek szüksége van valami felemelőre. A Honeysuckle egy magával ragadó, ösztönző szín, amelytől megemelkedik az adrenalin szintünk és messzire elkerül bennünket a bánat. Úgy legyen! :-)

A tavalyi évhez hasonlóan – amikor a türkiz volt az év színe – a természethez visszanyúlva találták meg a lonc virágának színét, amely egy élénk, energikus, időtálló, magabiztos, vitalitással teli színkompozíció. A rózsaszín és a piros elegye, egy szép új szín, az év bármely napjára.  Aki bátrabb, akár egy egész falat is befesthet erre a színre, és a kiegészítő színekkel akár még erősíthet is a látványon. A visszafogottabb ízlésűeknek csak kisebb foltokban, akár kiegészítő bútordarabokon, vagy a dekoráció színeként (pl. tálak, vázák, díszpárnák) ajánlott alkalmazni. Egy-egy szép Honeysuckle színű díszpárna csodákra képes, és föld színekkel kombinálva egyáltalán nem harsány, inkább elegáns látványt nyújt.

Mind az öltözék kompozíciók  terén, mind a lakberendezésben előreláthatóan kedvelt lesz ez a szín.

Elizabeth Hurley és Michelle Obama is viseli már.

A Dulux is minden évben kihozza a maga trendszínét. A 2011. évre egy igen világos citromsárga színt választottak az év színének.

A citromsárga a divatban és a lakberendezésben ….

Akkor tervezésre fel! Mindkét színt el tudom képzelni lányszobába, nappaliba, hálóba is….

 

képek forrása:

www.pantone.com

http://www.sensationalcolor.com/liveinfullcolor/color-of-the-year-honeysuckle-in-fashion-2011/

http://www.sensationalcolor.com/colorforyourhome/trend-tuesday-color-of-the-year-2010-2011-pantones-perfect-pair/

http://www.seancoyle.ca

http://www.nlcafe.hu

http://lorts.wordpress.com
 

Leave a Reply