Nem tudom a profi bloggerek hogyan csinálják, én két hónapja egyetlen sort sem írtam a blogba, mert hál'Istennek rengeteg munkám volt. Lezárult a fürdő-projektünk Anitával, közben pedig jöttek a megkeresések és alig győztem teljesíteni azokat.

Mivel nekem nem elég a rengeteg munka, még egy kiállítást is bevállaltam, nehogy unatkozzam. :) A konkrétumokról majd később.

Ami viszont mindenképpen megér egy posztot, az a római utam a két gyermekkori barátnőmmel.  Nem először jártunk az "örök városban", de valószínűleg nem is utoljára. Rómában az ember végig követheti az évszázadok múlását a művészeti korszakok változásait az épületeken. Annyi gyönyörűség maradt fent szinte teljesen épen, hogy hosszú hetek is kevesek lennének végigjárni az egészet.

Mivel nem hotelben, hanem olasz családnál laktunk (Grazie Cristina!), így az életükbe is bepillantást nyerhettünk. Sok-sok évvel ezelőtt volt már szerencsém hosszú időt eltölteni olasz emberek között, láttam ahogy mindennapjaikat élik, és ami számomra nagyon fontos, hogy milyen környezetben. Álljon most itt néhány olyan kép, amely egy középosztálybeli római család otthonának bútorait, – és a házat, amelyben a lakás található – mutatja be. 

Imádom ahogyan az olaszok őrzik a múltjukat, ápolják a hagyományaikat, óvják a régi értékeiket és a bútoraikat. Ezeken a darabokon látszik az évszázadokon átívelő mindennapos használat nyoma. A szekrény a XVI. századból való. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply