Edina és Misi lakása még az egyik első munkám volt. Mivel régóta barátok vagyunk, megkértek, hogy segítsek berendezni az új otthonukat. Első körben átnéztük az építész által készített tervet, némi módosítást eszközöltünk, beszereztük a szükséges anyagokat az építkezéshez és végül következhetett a bútorok, kiegészítők kiválasztása. A fiataloknak határozott elképzeléseik voltak a berendezést illetően, amelyek valóra is váltak. Két kisebb tetőtéri lakást nyitottak egybe, hogy egy tágas, két hálószobás, gardróbos, nappali-konyha-étkezős otthonuk legyen. Csodás részletek, finom eklektika jellemző az otthonukra, amely magán viseli a tulajdonosok kezemunkáját is, mivel a férj foglalkozása bútorrestaurátor. 

 

A konyha kézzel festett, gyönyörű csempéi voltak a gombok, amelyekhez meg kellett találnunk a kabátot. A lapok hosszú utat tettek meg, amíg a falra kerülhettek. A fiatalok nászútjukat Mexikóban töltötték, ott bukkantak rá a különleges kézzel készült kollekcióra, amelynek nincs két egyforma mintájú, de még méretű darabja sem. :) Sokáig kutattunk amíg a sötétkék színű, méretben hozzá illő kiegészítő burkolót megtaláltunk. A csempekiosztást úgy kellett kitalálnunk, hogy a méretkülönbségek ne szúrjanak szemet, és minden egyes darab teljes fényében pompázhasson. Bútort az Ikeából választottunk az u-alakú konyhába, amelynek nappali felé eső részéhez bárszékkel oda lehet ülni a reggeli kávé elfogyasztásához.

A nappali kanapéjára a Kikában bukkantunk, amely szépen mutat a bontott téglából rakott fal előtt.

A fürdőszoba egyik különlegessége, hogy a kád burkolásához kőmozaikot választottunk, amely szép kontrasztot alkot a nagyobb méretű csempével, járólappal.

A férj kezemunkáját dícséri a mosdó, amely egy felújított antik kisasztalba került besüllyesztésre, fölötte egy szintén felújításon átesett képkeret és benne tükör pompázik régi-új fényében a falon.

 

A képeket nézve, remélem mindenkinek sikerült átadni egy kicsit abból a kellemes hangulatból, amely ezt a lakást minden kis szegletében jellemzi. Úgy gondolom nagyon barátságos otthont sikerült megalkotnunk.

Leave a Reply