Archive for augusztus, 2012

A héten egy fantasztikus kiállításon voltam. A JAB-GARDISETTE Magyarországi Képviselete egy nagyszabású bemutató keretében ismertette meg  az érdeklődőkkel a JAB és a Gardisette márkák új, őszi kollekcióját. Láthattunk gyönyörű klasszikus és modern textileket, natúr-földszínűeket és a szívárvány minden színében pompázót egyaránt. Volt jónéhány olyan lakástextil, amit szívesen beterveznék egy munkám során. Ki szeretne ilyen szépségeket? :-)

 

 

 

Read the rest of this entry »

Tavaly szeptember óta egy nagyon kedves felkérésnek teszek eleget. Számítógépes látványtervezést tanítok a leendő kollégáknak a Stílusház Oktatási Stúdió Lakberendező képzésének keretében. A diákjaim nagyon ügyesek, lelkesek és én boldogan adom át a tudásom, azután velük együtt örülök, ha sikerül megvalósítani amit szerettek volna.

Nagyon nagy öröm volt számomra, hogy egyik diákom, Csiki Martina egy amerikai design pályázaton indulva, a kézi rajzai mellé elkészítette géppel is a terveit. Olyannyira jól sikerült megvalósítania az ötleteit, hogy megnyerte a pályázatot! Szívből gratulálok Martina, és nagyon sok sikert kívánok a továbbiakhoz!

A pályázatra készült képeket Martina engedelmével megosztom…. :-)

Read the rest of this entry »

A Mesterkurzus tavaszi 4. szemesztere keretén belül csapatban dolgozva kellett megoldanunk egy nagyon különleges és nehéz feladatot. Adott volt egy valós lakás, amely három szinten helyezkedik el és összesen 60 négyzetméter az alapterülete. A legalsó szint annyira kicsi, és furcsa alapterületű, hogy ott szinte csak a lépcső fért el. A födémáttörés helye adott volt, sehol máshol nem lehetett megoldani a feljutást a következő emeletre. Itt egy gardrób-tároló és egy kis wc mosdóval fért el. A második szintre került a konyha-étkező-nappali hármasa és egy fürdőszoba. Meg persze egy lépcső, amin feljutunk a legfelső emeletre, ahol a pihenés helye van: a háló, egy gardrób és egy fürdőszoba került oda. A tervezendő stílusnak az eklektikát kaptuk. Nagyon nehéz volt a tereket optimálisan és élhetően kialakítani, de úgy érzem sikerült a maximumot kihoznunk belőle. Mivel 4 fős csapatban dolgoztunk, nem mindent én rajzoltam meg, azért néhány látványtervet itt is alkottam. :-)

A legalsó szint tere:

 

Read the rest of this entry »