Archive for október, 2010

Az angolszász országokban a Mindenszentek ünnepe a rémisztgetős, bulizós Halloween partykat jelenti. Nálunk azonban még mindig inkább a meghitt hangulatú, visszafogott, elmélkedős, emlékezős temetőjárós ünnep a megszokott. Én nem bánom. De a dísz- és sütőtökös Halloween dekorációt viszont nagyon is kedvelem és meghonosítandónak gondolom itthon is. :-)

Read the rest of this entry »

A kölni dóm a középkori gótikus építészet egyik legszebb példája. A világ legnagyobb templomai közül a legtisztábban Köln jelképe testesíti meg a gótika fénykorának székesegyház-építészetét. A közvetlenül a pályaudvar szomszédságában álló dóm építését 1248-ban kezdték meg Gerhard von Riele építőmester tervei alapján, a helyén álló kora-középkori templom maradványai fölött. Az új katedrális építésének fő célja az I.  Frigyes német-római császár itáliai hadjárata során megszerzett ereklyék – többek között a milánói dómból származó Háromkirályok ereklyéi (a benne lévő csontokat a napkeleti bölcsek maradványaiként tisztelik) – elhelyezése volt.  A régi templom valószínűleg nem bírta volna befogadni a megnövekedett  zarándoktömegeket.  A dóm építése hosszú évszázadokon keresztül zajlott, és végül 632 év után, 1880. október 15-én I. Vilmos császár jelenlétében ünnepélyes keretek közt avatták fel a középkori mesterek tervei alapján, de az akkori legmodernebb technikával befejezett katedrálist. A II. világháború alatt sok találat érte a templomot, a károkat 1956-ra állították helyre. 1996-ban az UNESCO a kulturális Világörökség részévé nyilvánította, 2004-ben pedig felkerült a veszélyeztetett helyszínek listájára is.

Read the rest of this entry »

Németországi utunk során nem hagyhattuk ki Münchenben a BMW múzeumot.  Az egyik legérdekesebb kinézetű épület a városban a négy hengernek nevezett BMW főigazgatósági épület. Közvetlenül mellette található a 2007 októberében megnyílt futurisztikus BMW Welt.  Építészetileg is fantasztikus látvány a múzeum, – csupa high-tech: fém és üveg, meg plexi – de három férfiemberrel az autócsodákat is végig kellett néznem. :-)

Read the rest of this entry »

Nagyon jó hangulatú 4 nap van mögöttünk, rengeteg látogatóról, érdeklődőről számolhatok be. A standunk osztatlan sikert aratott.  Itt a végeredmény … :-)

Recepció:

Read the rest of this entry »

Elkészült a nagy mű, hétfő estére majd minden a  helyére került…

Read the rest of this entry »

Ilyen még nem volt, hogy az építés utolsó előtti napján ennyire jól álljunk.  Minden hideg burkolat a helyén van kifugázva, a parkettázás is kész, a festők is befejezték a munkát. El sem hiszem, hogy hétfőre csak a szerelvényezés maradt. :-)

Recepció

Read the rest of this entry »

Pénteken itt tartottunk …

Bulkolat került a hostelünkre:

Read the rest of this entry »

Ma ennyire jutottunk …

Bali

Read the rest of this entry »

A mai nap délután már álltak a kész falaink, a festők glettelték a felületeket, a villanyászok vezetékeltek, és már megérkeztek a szaniterek, burkolatok is. :-)

A bár:

Read the rest of this entry »

Mai nappal a kivitelezőnk elkezdte az építését a Losz-standnak. Először a gipszkarton falak egyik oldala kerül megépítésre, majd jön a villany vezetékek elhelyezése, utána holnap bezárják a falakat, és kezdődhet a festés burkolás. Optimális esetben. Mikor ma 16 órakor eljöttem az A pavilonból, akkor így álltunk:

Recepció:

Read the rest of this entry »