Archive for augusztus, 2010

Körülbelül 20 évvel ezelőtt jártam először a Vatikánban. A Bazilika látványa maradandó élmény volt számomra, és azóta is ugyanazt az áhítatot érzem minden egyes alkalommal, ha belépek oda. A Pieta számomra a világ leggyönyörűbb szobra, és a kupolából Róma látványa semmihez sem fogható.  Íme néhány kép, ahogyan mi láttuk a Szent Péter Bazilikát és környékét.

Read the rest of this entry »

Az erős napfény, az évszázadok múlása nyomot hagy az épületeken. Róma színei a kopott, napszítta de mégis vibráló földszínek: bézsek, okkerek, terrakották, rózsaszínek, barnák, és kontrasztnak ott vannak a zöld növények, valamint a hihetetlen kék ég ami körül öleli az egészet. A máladozó falak, a régi kockakövek számomra a város igazi vonzereje. Fantasztikus élmény sétálni a több ezer éves macskaköveken a mediterrán napsütésben. Ha még nem említettem volna; imádom Rómát. :)

Read the rest of this entry »

Az Örök Város tele van kutakkal, szökőkutakkal, vízköpőkkel és ezek mindegyike egy-egy műalkotás. Természetesen folyamatosan működnek is, és a turisták képesek akár sorban is állni az éltető vízért a tikkasztó hőségben…

Read the rest of this entry »

Nem tudom a profi bloggerek hogyan csinálják, én két hónapja egyetlen sort sem írtam a blogba, mert hál'Istennek rengeteg munkám volt. Lezárult a fürdő-projektünk Anitával, közben pedig jöttek a megkeresések és alig győztem teljesíteni azokat.

Mivel nekem nem elég a rengeteg munka, még egy kiállítást is bevállaltam, nehogy unatkozzam. :) A konkrétumokról majd később.

Ami viszont mindenképpen megér egy posztot, az a római utam a két gyermekkori barátnőmmel.  Nem először jártunk az "örök városban", de valószínűleg nem is utoljára. Rómában az ember végig követheti az évszázadok múlását a művészeti korszakok változásait az épületeken. Annyi gyönyörűség maradt fent szinte teljesen épen, hogy hosszú hetek is kevesek lennének végigjárni az egészet.

Mivel nem hotelben, hanem olasz családnál laktunk (Grazie Cristina!), így az életükbe is bepillantást nyerhettünk. Sok-sok évvel ezelőtt volt már szerencsém hosszú időt eltölteni olasz emberek között, láttam ahogy mindennapjaikat élik, és ami számomra nagyon fontos, hogy milyen környezetben. Álljon most itt néhány olyan kép, amely egy középosztálybeli római család otthonának bútorait, – és a házat, amelyben a lakás található – mutatja be. 

Read the rest of this entry »