Archive for április, 2010

Szeretem Olaszországot. Előző életemben ott élhettem, mert akárhányszor átlépem az olasz határt, valami megmagyarázhatatlan nyugalom és az “itthon vagyok, hazaértem” különleges érzése fog el. Persze lehet, hogy csak szép gyerekkori emlékeim tehetnek az egészről, és romantikus képzelgés az egész, de én mégiscsak azt gondolom, hogy eltévedtem. Olaszországba kellett volna születnem. A családunk is olyan mint egy átlag olasz familia, harsány és vidám, és ha összejövünk jó sokan vagyunk.  Szóval Milánó nagyon tetszik nekem. Az épületek száz évnyi történelemről is tudnának mesélni, a város megőrizte és máig őrzi régi értékeit,  folyamatosan újítják fel a gyönyörű palotákat. Egyszerűen imádom!

Mivel szombaton csak késő este repültünk volna haza, úgy gondoltuk a párommal, hogy reggel letesszük az időközben kettőről háromra szaporodott bőröndjeinket egy csomagmegőrzőben, és bőven lesz időnk megmászni a Dóm tetejét, elmenni a Várhoz, megnézni a Scalat, és akár még vásárolni is a gyerekeknek valami ajándékot. A városnézésből aztán rövid bőröndös séta lett, mivel nem tudtuk a csomagmegőrzőben elhelyezni a poggyászunkat. Ezek a képek a lődörgésünk alatt készültek, íme egy kis milánói körkép.

Read the rest of this entry »

Aki még nem járt a Fiera területén, talán el sem tudja képzelni, hogy mekkora hatalmas a mi kis BNV-énkhez képest. Külön épületekben vannak a klasszikus, a modern, a design enteriőrök és a kísérő kiállítások, tehát idén a konyha és a fürdő bemutatók. Rengeteg az érdeklődő, időnként alig férni oda egy-egy standhoz. Jöjjön most néhány kép a design pavilonok enteriörjeiről és a konyhákról, ahogy mi láttuk. A fotókért továbbra is Budai Ildi kolléganőm küzdött meg a biztonsági emberekkel, ezúton is köszönet érte. :)

Read the rest of this entry »

Senki ne gondolja, hogy a bútorkiállításon csak gyönyörű és ízléses dolgok láthatók! Mivel az európai kultúrán kívül is van élet, és ott egész mások a követelmények, elvárások a lakberendezés terén, ezért aztán a kiállítók nagy többsége felkészült ezekre a piacokra is. Hú, de finoman fogalmaztam! :) Jöjjön pár kép, hogy érzékeltessem ami nekünk igazi giccs, az máshol talán nem súrolja a jóízlés határait.

Gobleinnel borított szarvas trófea, hatalmas toll szempillákkal, lógó nyelvvel, jajjjjj.

Read the rest of this entry »

Jöjjön most néhány szép fotó Budai Ildi kolléganőm jóvoltából az idei bútorkiállításról, a teljesség igénye nélkül:

Klasszikus enteriőrök

Read the rest of this entry »

Az idei bútorkiállítás annak ellenére /vagy éppen azért :)/, hogy kalandosra sikerült az utazásunk, nagyobb élmény volt mint a tavalyi.  Malév géppel repültünk szerdán reggel, Milánó külvárosában volt a szállásunk, és nagyon jó volt a társaság.  Pénteken este kaptuk a hírt, hogy Ferihegy nem fogad gépeket szombat estig. A mi repülőnk pedig akkor jött volna vissza. Gyors döntés volt, hogy akkor nem várjuk meg az estét, próbáljunk meg más úton hazajutni. Hétfőn reggel nagyon fontos dolgom volt – be kellett íratnom a nagyfiamat az általános iskolába. :) Szerencsére kedves ismerőseink felajánlották, hogy hazahoznak bennünket autóval. Ágota, Tamás ezúton is köszönöm!

A kiállításon összességében a múlt évihez hasonló volt a színvonal, a design nem változik akkorát évről-évre. A konyhakiállításon viszont  sok innovációt láttunk. Azért az elmondható, hogy a Salonin minden előfordul: jelen van itt a klasszikus elegancia …

Read the rest of this entry »

Holnap reggel Milánóba repülök. Remélem, hogy sok élménnyel és jó képekkel a tarsolyomban térek majd haza. A fotókat természetesen megosztom a Kedves Látogatókkal! :)

Addig is napfényes időt és szép 7et mindenkinek!

Read the rest of this entry »

Az étkezőasztal a székekkel kerülhet a konyhába, de akár külön helyiségbe vagy éppen a manapság oly divatos amerikai konyha esetén, a nappalival egy térbe is. Attól függően, hogy hol helyezzük el az étkezőt, hangoljuk össze az adott helyiség bútoraival, formáival, színeivel. Amennyiben a konyhában van az étkezés helyszíne, könnyű dolgunk van, hiszen az összes szükséges dolog, mint étkészlet, poharak, evőeszközök, stb. egy helyen vannak. Azonban, ha külön szobában, vagy a nappaliban lesz a helye, nem árt, ha egy tálalóbútor is kerül elhelyezésre a közelben, munkánk megkönnyítésére. Praktikus lehet a nagyobbítható étkezőasztal arra az esetre, ha vendégek érkeznének. Mivel ez általában nem mindennapos a családok életében, hétköznap elég a kicsire összezárt asztal 4 székkel, amely így helykímélő is. Amikor pedig nagy a vendégsereg, akkor bátran kapjunk elő néhány összecsukható széket, amelyek használaton kívül akár a gardróbban vagy a spejzban is tárolhatók. Az étkezőasztal fölé kerülhet csillár vagy függeszték, de akár falikarokat is alkalmazhatunk, hangulatos lesz tőle a tér.

Read the rest of this entry »

Az idei év divatszíne a türkiz, amely mind az öltözködésben, mind a lakberendezésben nagyon jól alkalmazható árnyalatokkal bír. Attól függően, hogy milyen más színnel együtt használjuk, különböző hangulatú tereket alkothatunk. A türkiz egyesíti a hűvös kék és a természet zöld színeit. Ezek kombinációjából attól függően, hogy melyikből van több benne, lehet a türkizünk vibrálóan élénk, vagy tompa, de akár egészen sötét és elegáns is.  Könnyedén társítható bármely más színnel.  Izgalmas kontrasztot alkot a pinkkel és a piros árnyalataival, a kékkel kiegészítve tengerparti hangulatot kapunk, a zöldek élénkebbnek látszanak mellette. Divatos kombinálni a mustárral és a neutrális barnákkal, szürkékkel is.

Read the rest of this entry »

Legyen bár klasszikus vagy modern stílusú a hálószoba berendezése, a legfontosabb, hogy az alvás pihentető és kényelmes legyen benne. Ezért mindenképpen a kényelmünknek megfelelő ágyrácsot és matracot válasszunk az ágyba. Sokszor a ruháinkat is a hálóban kell elhelyeznünk, hiszen nem minden lakásban van lehetőség gardróbszoba kialakítására. Fontos, hogy a gardróbszekrény könnyen megközelíthető legyen, elég hely álljon rendelkezésünkre az ajtók, fiókok kinyitásához. Kényelmes, ha az ágy mellé kerül valamilyen kis szekrény vagy polc a tárgyaink, mint szemüveg, könyv, ébresztő óra elhelyezésére. A központi világítás mellett figyeljünk arra is, hogy helyi világítás is legyen a szobában, hiszen így akár egymás zavarása nélkül is olvashatunk az ágyban, és az öltözködéshez sem kell fényárban úsznia a szobának.  Az olyan fényekkel, mint a csillagos égbolt, vagy az ágy alsó megvilágítása, szintén nagyon hangulatos teret hozhatunk létre. Az összehangolt textilek alkalmazásával pedig meleg és barátságos hálónk lesz.

A következőkben pedig jöjjön néhány fotó is a témában, először klasszikus stílusban:

Read the rest of this entry »

Rengeteget olvasok a neten, de mégis az az igazi, ha fizikailag a kezembe vehetem a könyvet.  Amikor felújítottuk a házunkat, helyet kellett találnunk a  nagymamámtól örökölt, féltve őrzött könyvgyűjteményemnek is. Rajtam kívűl, talán más is ragaszkodik a könyvekhez, és számukra is gondot okoz, hova, milyen polcokra, szekrényekbe helyezzék el a nyomtatott irodalmat. Ezért most jöjjön néhány kép a legutolsó nappali bútor trendekről.

Read the rest of this entry »