Archive for február, 2010

2009 tavaszán úgy éreztem, nekem is haladnom kell a korral. Vásároltam egy tervezőprogramot, és bár nagyon szeretek rajzolni, festeni, azóta nem volt ceruza és ecset a kezemben. Hihetetlen, hogy mire képes az ember lánya egy ilyen szoftverrel. Most pedig, hogy egy nagy projekten dolgozom egy kolléganőmmel, nélkülözhetetlen a látványtervező program.  Íme néhány kép ízelítőül:

 

Read the rest of this entry »

Az elmúlt napokban informatikai problémákkal küzdöttem, két trójai falovam is volt a gépemen. Mivel egyre több spamat is kapok, gondolom ez annak a jele, hogy az oldalam végre elérte a célját. Könnyen megtalálható vagyok. A problémák megoldódtak, újból itt vagyok.

Szerda óta vetítik a Deko Tv-ben az első középdöntőt. Így most már feltehetem a képeinket. A terv Kate-et dícséri, mi Zsófival pedig a megvalósításban adtuk bele a tudásunk legjavát. Bár ez az enteriőrünk nem nyerte el a zsűri tetszését, mi azért nagyon büszkék vagyunk rá. :)

Read the rest of this entry »

A Deko Tv-s műsorhoz, az etno stílusú enteriőrhöz gyűjtöttem anyagot, amikor rábukkantam a neten Jeanne Bayol karavánjaira. Ezeket a régi lakókocsikat a francia tervezőnő újraálmodta, és Saint-Remy-de-Provenceban egy üdülőhelyet hozott létre belőlük, ahol a kocsik bérbevehetők, vagy akár meg is vásárolhatók.

Én egyszerűen csak vidám leszek ezektől a képektől. :)

 

  Read the rest of this entry »

A történet úgy kezdődött, hogy Kate benevezett a Deko TV Top Designer leszek! című vetélkedőjébe. Zsófi és jómagam pedig vállalkoztunk rá, hogy csapatként támogatjuk őt, és segítünk neki a megvalósításban. A dolog nehézsége az volt, hogy a feladatokban szereplő enteriőrök létrehozásánál minden munkafolyamatot – festés, kárpitozás, villanyszerelés, stb. - az adott csapatnak kellett elvégeznie. A valós életben természetesen a lakberendező vagy enteriör tervező általában nem végez szakipari munkát, főleg nem villanyszerelést, ami amúgy is veszélyes üzem és férfimunka. A forgatásokon azonban nem kaptunk semmilyen fizikai segítséget. A csapatok általában legalább egy férfiemberrel indultak neki a megmérettetésnek, Kate viszont bevállalta, hogy mi hárman nők, férfierő segítsége nélkül is nekivágjunk a versenynek.  Az eredmény a Deko TV műsorán látható.

Read the rest of this entry »

Egy szobát stílusosan dekorálni művészet. Az ablakok felöltöztetésével, a függönyözéssel nem merül ki a textilezés a lakberendezésben. A szőnyegek, díszpárnák, ágytakarók, lámpaernyők és bútorkárpitok mind-mind sok lehetőséget adnak a kezünkbe. Összehangolt textilek használatával stílusos és nagyon meleg, barátságos enteriöröket hozhatunk létre. A tavasz közeledtével, akár a teraszon is.

 

Read the rest of this entry »

Napjaink egyik legtermékenyebb designere Karim Rashid, meglepően modern, pop-art stílusú konyhafrontokat tervezett  a vezető olasz konyhabútorgyártó vállalatnak, a Scavolininek. A Crystal kollekció vibráló színű és változatos formájú mintái csúcsminőségű üvegfelületekkel párosulnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Read the rest of this entry »

Ahol sok a könyv a lakásban, ott bizonyára jó szolgálatot tehet néhány könyvtámasz. Ha pedig ezek még mosolyt is csalnak az arcunkra, az csak hab a tortán. Íme egy csokorravaló:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Read the rest of this entry »

A hétvégén rengeteg hó hullott nálunk. A kertet gyönyörű fehér szőnyeg borítja, a fáink roskadoznak a hó súlya alatt. A gyerekeim boldogan vittek ennivalót a madáretetőkbe, és hatalmas hógolyó-csata folyt délután. Én, pedig egy csodaszép kandallóról álmodozom, ami egyszer talán megleli a helyét a nappalinkban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read the rest of this entry »