Archive for január, 2010

Edina és Misi lakása még az egyik első munkám volt. Mivel régóta barátok vagyunk, megkértek, hogy segítsek berendezni az új otthonukat. Első körben átnéztük az építész által készített tervet, némi módosítást eszközöltünk, beszereztük a szükséges anyagokat az építkezéshez és végül következhetett a bútorok, kiegészítők kiválasztása. A fiataloknak határozott elképzeléseik voltak a berendezést illetően, amelyek valóra is váltak. Két kisebb tetőtéri lakást nyitottak egybe, hogy egy tágas, két hálószobás, gardróbos, nappali-konyha-étkezős otthonuk legyen. Csodás részletek, finom eklektika jellemző az otthonukra, amely magán viseli a tulajdonosok kezemunkáját is, mivel a férj foglalkozása bútorrestaurátor. 

 

Read the rest of this entry »

Egy kis angol design… Susan Bradley olyan mókás tárgyakat tervez, amelyek nem hétköznapiak, sőt nagyon is különlegesek. Ez a "tűsarok" fogas kifejezetten tetszik, egy szingli-lakba tökéletes választás. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read the rest of this entry »

Ha már nem tudjuk elrejteni a vezetékeket, akkor legalább tegyük stílusossá madárkával, levelekkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Read the rest of this entry »

Az  Office Cube-ról jutott eszembe, hogy írok az otthoni munkahely kialakításának lehetőségeiről.

 More This eclectic home office

Read the rest of this entry »

Amikor ezt az otthoni irodát megláttam, elgondolkodtam. Nagyon tetszik a formája, az ötlet, a design. Jobban is mutatna a kertünk végében, mint a kisház. Ki is tudnám használni, hiszen itthon dolgozom, el is férnének az irataim, az anyagminták, a sok ez-meg az. Na de akkor hol tartanám a krumplit, hagymát, répát? :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read the rest of this entry »

Bevallom, sokat nézegetek amerikai honlapokat. Egyik kedvencem Kelly Deck weboldala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Read the rest of this entry »

A barátnőm tegnap megkérdezte, mi az a római roló. Ezért úgy gondoltam, ma írok a függönyözésről, márcsak azért is, mert a szívügyem. Szerintem a függöny a gomb a kabáton!  Amikor egy lakás berendezése a végéhez közeledik, utolsó mozzanatként jön szóba a textilezés kérdése. Sokszor már nem is marad  rá pénz , de akkor is azt szoktam javasolni, hogy amint engedik a körülmények, összejött a függönyözés ára, akkor mindenképpen kerüljön fel a tervezett textil a helyére, mert ha nincs - vagy nem az enteriörhöz illő a – függöny, az pont olyan mintha egy nő nem viselne ékszert az estélyi ruhához.

Read the rest of this entry »

Egy spanyol építész, Pablo Serrano Elorduy egyik gyönyörű munkáját találtam a neten. Tetszenek a kubusok, a nyílt, átlátható, tiszta terek, hogy a kint és bent összemosódik. Tudnék élni benne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read the rest of this entry »

Előző életemben valamelyik melegégövi országban élhettem, mert nem bírom a hideget. A havat pedig csak és kizárólag sízés közben szeretem, ha ragyogó napsütésben csúszhatok a havon, és jó társaságban vagyok. Ezért aztán ma is álmodozom …

Read the rest of this entry »

Ez a ház egy régebbi munkám volt, amely jól példázza, hogy a terek, funkciók újragondolásával szinte csodát tehetünk…

Read the rest of this entry »