Archive for the ‘Milánó’ Category

Szeretem Olaszországot. Előző életemben ott élhettem, mert akárhányszor átlépem az olasz határt, valami megmagyarázhatatlan nyugalom és az “itthon vagyok, hazaértem” különleges érzése fog el. Persze lehet, hogy csak szép gyerekkori emlékeim tehetnek az egészről, és romantikus képzelgés az egész, de én mégiscsak azt gondolom, hogy eltévedtem. Olaszországba kellett volna születnem. A családunk is olyan mint egy átlag olasz familia, harsány és vidám, és ha összejövünk jó sokan vagyunk.  Szóval Milánó nagyon tetszik nekem. Az épületek száz évnyi történelemről is tudnának mesélni, a város megőrizte és máig őrzi régi értékeit,  folyamatosan újítják fel a gyönyörű palotákat. Egyszerűen imádom!

Mivel szombaton csak késő este repültünk volna haza, úgy gondoltuk a párommal, hogy reggel letesszük az időközben kettőről háromra szaporodott bőröndjeinket egy csomagmegőrzőben, és bőven lesz időnk megmászni a Dóm tetejét, elmenni a Várhoz, megnézni a Scalat, és akár még vásárolni is a gyerekeknek valami ajándékot. A városnézésből aztán rövid bőröndös séta lett, mivel nem tudtuk a csomagmegőrzőben elhelyezni a poggyászunkat. Ezek a képek a lődörgésünk alatt készültek, íme egy kis milánói körkép.

Read the rest of this entry »

Aki még nem járt a Fiera területén, talán el sem tudja képzelni, hogy mekkora hatalmas a mi kis BNV-énkhez képest. Külön épületekben vannak a klasszikus, a modern, a design enteriőrök és a kísérő kiállítások, tehát idén a konyha és a fürdő bemutatók. Rengeteg az érdeklődő, időnként alig férni oda egy-egy standhoz. Jöjjön most néhány kép a design pavilonok enteriörjeiről és a konyhákról, ahogy mi láttuk. A fotókért továbbra is Budai Ildi kolléganőm küzdött meg a biztonsági emberekkel, ezúton is köszönet érte. :)

Read the rest of this entry »

Senki ne gondolja, hogy a bútorkiállításon csak gyönyörű és ízléses dolgok láthatók! Mivel az európai kultúrán kívül is van élet, és ott egész mások a követelmények, elvárások a lakberendezés terén, ezért aztán a kiállítók nagy többsége felkészült ezekre a piacokra is. Hú, de finoman fogalmaztam! :) Jöjjön pár kép, hogy érzékeltessem ami nekünk igazi giccs, az máshol talán nem súrolja a jóízlés határait.

Gobleinnel borított szarvas trófea, hatalmas toll szempillákkal, lógó nyelvvel, jajjjjj.

Read the rest of this entry »

Jöjjön most néhány szép fotó Budai Ildi kolléganőm jóvoltából az idei bútorkiállításról, a teljesség igénye nélkül:

Klasszikus enteriőrök

Read the rest of this entry »