Archive for the ‘Látványtervezés’ Category

Az Archline.hu oldalon kiírt pályázaton ismét az én képem lett a nyertes. Ez a munka egy közös projekt volt Kutlik Csilla kolléganőmmel.  A képek egy étterem-kávézó teréről készültek, és reméljük, hogy életben is ilyen szép lesz mint ahogy mi elképzeltük. A kivitelezés már javában folyik, így remélhetőleg majd fényképeket is megoszthatok róla.

A többi pályamunka is megnézhető itt: http://www.archline.hu/palyazat/gallery/28

A Junior Art Lakberendező Iskola Mesterkurzusának őszi, 5. szemeszterében egy közületi tér tervezését kaptam feladatként. A kissé szerencsétlen hosszú alaprajzba egy kávézó-bár együttesét álmodtam bele. Készítettem hozzá arculatot, és a tervdokumentáció részét képezte az a néhány látványterv, amelyek alább láthatók. A 2. év végére – bevallom – egy kissé alább hagyott a lelkesedésem, belefáradtam az iskolába, de itt még nem volt vége. Az utolsó megmérettetés még hátra volt…

Read the rest of this entry »

Ismét nyertem az Archline hónap képe pályázaton.  Álmomban sem gondoltam volna, hogy augusztus után a szeptemberi nyeremény is az enyém lesz. Természetesen nagyon örülök, de nem bízom el magam. Továbbra is azon dolgozom, hogy egyre szebb és élethűbb fotórealisztikus képeket alkossak a terveimből az ügyfeleim legteljesebb megelégedésére. :-)

 

A többi pályamű itt nézhető meg:

http://www.archline.hu/palyazat/gallery/21

Még a tavasszal keresett meg egy kedves ismerősöm, hogy segítsek látványterven megjeleníteni az elképzeléseiket. A hölgynek textiles cége van és egy vidéki szálloda éttermének és kávézójának felújításához kértek tőlük ajánlatot függönyözésre, textilezésre. Ahhoz hogy a projekt megvalósulhasson, látványtervekkel gondolták kiegészíteni az ajánlati dokumentációt. Ezért készültek az alábbi képek.

1. változat: halvány lila és bézs textilek, virágmintás tapéta faliképnek elkészítve

Read the rest of this entry »

Ahogy már többször tettem, augusztusban is jelentkeztem a  Cadline Kft. pályázatára, amelyben a hónap legszebb fotórealisztikus képét választják ki. 2011 augusztus és november után immár harmadszor enyém a dicsőség. Nagyon boldog vagyok. :-)

 

A többi pályamunka is megtekinthető itt:

http://www.archline.hu/palyazat/gallery/20

 

 

Tavaly szeptember óta egy nagyon kedves felkérésnek teszek eleget. Számítógépes látványtervezést tanítok a leendő kollégáknak a Stílusház Oktatási Stúdió Lakberendező képzésének keretében. A diákjaim nagyon ügyesek, lelkesek és én boldogan adom át a tudásom, azután velük együtt örülök, ha sikerül megvalósítani amit szerettek volna.

Nagyon nagy öröm volt számomra, hogy egyik diákom, Csiki Martina egy amerikai design pályázaton indulva, a kézi rajzai mellé elkészítette géppel is a terveit. Olyannyira jól sikerült megvalósítania az ötleteit, hogy megnyerte a pályázatot! Szívből gratulálok Martina, és nagyon sok sikert kívánok a továbbiakhoz!

A pályázatra készült képeket Martina engedelmével megosztom…. :-)

Read the rest of this entry »

A Mesterkurzus tavaszi 4. szemesztere keretén belül csapatban dolgozva kellett megoldanunk egy nagyon különleges és nehéz feladatot. Adott volt egy valós lakás, amely három szinten helyezkedik el és összesen 60 négyzetméter az alapterülete. A legalsó szint annyira kicsi, és furcsa alapterületű, hogy ott szinte csak a lépcső fért el. A födémáttörés helye adott volt, sehol máshol nem lehetett megoldani a feljutást a következő emeletre. Itt egy gardrób-tároló és egy kis wc mosdóval fért el. A második szintre került a konyha-étkező-nappali hármasa és egy fürdőszoba. Meg persze egy lépcső, amin feljutunk a legfelső emeletre, ahol a pihenés helye van: a háló, egy gardrób és egy fürdőszoba került oda. A tervezendő stílusnak az eklektikát kaptuk. Nagyon nehéz volt a tereket optimálisan és élhetően kialakítani, de úgy érzem sikerült a maximumot kihoznunk belőle. Mivel 4 fős csapatban dolgoztunk, nem mindent én rajzoltam meg, azért néhány látványtervet itt is alkottam. :-)

A legalsó szint tere:

 

Read the rest of this entry »

A Mesterkurzus harmadik szemeszterének vizsgafeladataként egy családi ház átalakítását kaptam. Mivel fiktív tervről beszélünk, nyugodtan bonthattam, építhettem falakat, és legfontosabb feladatként dekoratív lépcsőt kellett terveznem a térbe. Mivel a lépcső végső megoldásáig hosszú út vezetett, ezért csak a földszinti teret kellett részletesen kidolgoznom. Ez lett belőle:

Read the rest of this entry »

Ugyancsak a Mesterkurzus második szemeszterének feladata volt, egy kislakás átalakításához teljes műszaki tervdokumentáció elkészítése. Az alaprajzot úgy terveztem át, hogy egy szellős konyha-étkező-nappali tér bontakozzon ki a viszonylag kis alapterület ellenére is. A háló pont akkora lett, hogy egy franciaágy és gardróbszekrény kényelmesen elférjen benne, de az ágyat csak két oldalról lehet megközelíteni. A szobát fallal választottam le a nappalitól, és két falban futó tolóajtón keresztül lehet megközelíteni. A fürdő is módosult az eredeti állapothoz képest, zuhanyfülke került a kád helyére, és praktikusabb lett az elrendezés. A  feladat kiírásában nem szerepelt a képi megjelenítés követelményként, csak a műszaki rajzokat kellett megalkotnunk. Mivel azonban az én szuper programom a 2D-s rajzaimhoz egyből építi a 3D nézeteket is, ezért nem volt kérdéses számomra, hogy nem csak a műszaki rajzokat adom be, hanem látványterveket is csatolok a dokumentációhoz – legalább a tér egy részéről. Így sikerültek:

Read the rest of this entry »

Az alábbiakban a második szemeszter egyik vizsgafeladatának képei jönnek. A feladat az volt, hogy egy a 60-as években épült irodaháznak találjunk új funkciót és tervezzük meg a recepciót. Én egy hostelt képzeltem el az épületbe, és a recepció-lobby részt, valamint egy internet sarkot dolgoztam ki részletesebben.

Read the rest of this entry »