Archive for the ‘Konyha’ Category

Az egyik kedvenc munkám lett ez a kislakás. Hosszú ideig terveztem, és sokáig tartottak a felújítási munkálatok is, de a boldog tulajdonos szerint – és persze szerintem is – megérte a fáradtságot.

Megbízóm első otthonául felújítandó ingatlant keresett, amelyre végül a fővárosban egy múltszázad eleji épületben talált rá. A cél egy fiatalos, barátok fogadására is alkalmas, funkcionálisan jól működő lakás kialakítása volt 35 négyzetméteren.

 

Read the rest of this entry »

Testvérem Angliában él a férjével. Az ún.  terraced house (itthon sorháznak, vagy zárt soros beépítésű háznak hívjuk) otthonuk felújításához kértek tőlem segítséget. A lakás olyan mint egy miniatűr babaház. Az alapterület közel 6m x 4m! A földszinten található egy kis előtér, egy konyha és a nappali. Az emeleten egy háló és egy fürdőszoba helyezkedik el. A felújítást a fürdőszoba átalakításával kezdték, majd a konyha újragondolása volt a következő lépés. A fürdő kialakításánál az volt a cél, hogy időtálló burkolatok, szaniterek és praktikus megoldások kerüljenek a kis térbe. Ezért maradtunk a fehér csempénél, – melyet mennyezetig felvittünk – és a fa hatású járólapnál. Színt pedig mindig az aktuális trendeknek vagy éppen a hangulatuknak megfelelően a kiegészítőkkel vihetnek be a térbe. A világos burkolattól tágasabbnak látszik a kisméretű fürdő. A mosdó áthelyezésre került az ajtó mellé,  így egy tükör kerülhetett fölé, az ablakot pedig kényelmesen ki lehet nyitni. A  kádparavánnak köszönhetően pedig a kényelmes zuhanyozás is megoldhatóvá vált. 

Ilyen volt,

ilyen lett

Read the rest of this entry »

Mostanában sajnos vagy szerencsére :) annyi feladatom van, hogy nem volt időm, energiám a bloggal foglalkozni. De most próbálok törleszteni egy kicsit.

Egyik barátunk megkért, segítsek áttervezni a szülei konyháját felújítás előtt. Kezdetben tehát csak konyha átalakításról és  festésről volt szó. Aztán kicsit változott a helyzet. István elküldte a szüleit nyaralni, és ez idő alatt kis csapatunk szétszedte a lakást.  Az eredeti tervhez képest kicserélésre került az összes burkolat, a beltéri ajtók, szereltünk villanyt, festettünk, tapétáztunk, és a végén a konyhabútor is elkészült. :)  Mire a szülők hazajöttek az üdülésből, egy teljesen felújított otthon fogadta őket. Természetesen az extra dolgok költségét gyermekük állta, így  nem csak a felújítás volt az ajándék, hanem annak ára is. A szülők boldogsága pedig minden pénzt megér. :) Íme képekben a történet.

A konyha előtte, és a látványtervek:

Read the rest of this entry »

Az étkezőasztal a székekkel kerülhet a konyhába, de akár külön helyiségbe vagy éppen a manapság oly divatos amerikai konyha esetén, a nappalival egy térbe is. Attól függően, hogy hol helyezzük el az étkezőt, hangoljuk össze az adott helyiség bútoraival, formáival, színeivel. Amennyiben a konyhában van az étkezés helyszíne, könnyű dolgunk van, hiszen az összes szükséges dolog, mint étkészlet, poharak, evőeszközök, stb. egy helyen vannak. Azonban, ha külön szobában, vagy a nappaliban lesz a helye, nem árt, ha egy tálalóbútor is kerül elhelyezésre a közelben, munkánk megkönnyítésére. Praktikus lehet a nagyobbítható étkezőasztal arra az esetre, ha vendégek érkeznének. Mivel ez általában nem mindennapos a családok életében, hétköznap elég a kicsire összezárt asztal 4 székkel, amely így helykímélő is. Amikor pedig nagy a vendégsereg, akkor bátran kapjunk elő néhány összecsukható széket, amelyek használaton kívül akár a gardróbban vagy a spejzban is tárolhatók. Az étkezőasztal fölé kerülhet csillár vagy függeszték, de akár falikarokat is alkalmazhatunk, hangulatos lesz tőle a tér.

Read the rest of this entry »

Napjaink egyik legtermékenyebb designere Karim Rashid, meglepően modern, pop-art stílusú konyhafrontokat tervezett  a vezető olasz konyhabútorgyártó vállalatnak, a Scavolininek. A Crystal kollekció vibráló színű és változatos formájú mintái csúcsminőségű üvegfelületekkel párosulnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Read the rest of this entry »